Ministrstvo objavilo obrazec za odpuščanje

Foto: Ministrstvo za javno upravo
Foto: Ministrstvo za javno upravo
Na spletni strani ministrstva za javno upravo so objavili vzorec obrazca o odpuščanju v javni upravi. " To ne pomeni, da bo kdo odpuščen," pravi Katja Mihelj Nagode.
Oglej si celoten članek

Vlada je ministrstvu za pravosodje in javno upravo naložila neke vrste domačo nalogo, da pripravijo omenjene obrazce. "To ne pomeni, da bo kdo res odpuščen. Z njegovo pripravo smo zgolj realizirali naročilo vlade," nam je povedala Katja Mihelj Nagode iz službe za odnose z javnostjo ministrstva za javno upravo in dodala, da je na njihovi spletni strani med drugim tudi pogodba o odpovedi delovnega razmerja iz leta 2010, pa tega nihče ni opazil. "Gre za to, da so trenutno časi drugačni."

Da obrazec ne predstavlja nobene grožnje ter z delovnopravnega vidika ne predstavlja kršitve zakonodaje, je prepričana tudi nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Kot je povedala za časopis Delo, so se odpuščanja iz poslovnih razlogov v primerih, če je bila ustanoviteljica občina ali država, že dogajala. "Če se neka dejavnost s tako velikim številom zaposlenih več ne bo opravljala, zaposleni postanejo tehnološki presežki."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:47 6. April 2012.

    Edino pravilno, vendar se bojim, da bodo odpuščali tam kjer je že tako premalo ljudi in, ki imajo nizke dogodke. …

  • 11:17 6. April 2012.

    Bilderbergova skupina pravi, da je treba svetovno populacijo zmanjšati za več kot 6milrjard. Naši kekci se štejejo za elito in …

  • 11:02 6. April 2012.

    Samo o odpuščanju razmišljajo, v isti sapi pa govorijo o zmanjšanju brezposelnih??! Ali se sploh zavedajo, da s tem ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.