Ministrstvo ustavilo selitev

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Reševalci. Na ministrstvu za zdravje nad selitvijo prehospitalne enote ogorčeni.
Oglej si celoten članek

Obala. Na ministrstvu za zdravje (MZ) so nad nameravano selitvijo prehospitalne enote ogorčeni. Po našem razkritju, da se je Matevž Ravnikar, direktor koprskega zdravstvenega doma (ZD), odločil za selitev prehospitalne enote iz objekta ob izolski bolnišnici v Koper, s čimer bi se odzivni čas reševalcev za nujne primere v Izoli in Piranu podaljšal, so direktorja pozvali, naj selitev ustavi.

Varnost manjša

“Selitev reševalcev v Koper je nedopustna in neutemeljena. Gre za nepremišljeno in enostransko akcijo,” ocenjujejo na MZ, kjer so za novico izvedeli iz Žurnala24. Ogorčeni so v Izoli, pa tudi piranska občina in vodstvo tamkajšnjega ZD sta presenečena. “Morda bodo reševalci res prej prišli do Svetega Petra, do najgosteje poseljenih območij občine, torej Portoroža in Pirana, pa bodo potrebovali več časa,” poudarja Marko Grdina, pomočnik direktorja piranskega ZD.

Da bi se ob selitvi v Koper odzivni čas podaljšal, ocenjujejo tudi reševalci sami. Večina je ogorčena, ker je stroka v tem primeru očitno podlegla določenim interesom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:34 4. December 2011.

    ...a ta cepec od Ravnikarja ne sodeluje z ministrstvom???? MZ tudi nima pojma, ja zakaj imajo kolegije in plane????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.