Minus 20 milijonov

Foto: Žurnal24 Leta 2012 železnice ne bodo v sanaciji ali prestrukturiranju in bodo normalno po
Železnice. Letos bo minusa iz poslovanja pol manj kot lani.
Oglej si celoten članek

Slovenske železnice so lani ustvarile 10,5 milijona evrov izgube iz poslovanja, celotna izguba pa je nekaj manj kot 20 milijonov evrov. Poslovni načrt za letos predvideva 4,9 milijona evrov izgube iz poslovanja, vodstvo družbe pa si želi že letos doseči pozitivno ničlo.

Kot je po seji nadzornikov novinarjem dejal generalni direktor železnic Goran Brankovič, so na lansko izgubo bistveno vplivali tečajne razlike med evrom in švicarskim frankom v višini 8,5 milijona evrov, odpis izgube v naložbo AKS v višini 2,5 milijona evrov in obresti v višini devetih milijonov evrov. Lani so število zaposlenih znižali za 830, letos je v načrtu zmanjšanje za 200.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.