Minusi na računih

Foto: Žurnal24 Bojan Korošec, direktor SP Murska Sobota, je že napovedal varčevalne ukrepe. O o
Stanje in napovedi. Slovenjgraško bolnišnico čakajo nove težave, v Murski Soboti že negativno.
Oglej si celoten članek
"Za zdaj nimamo likvidnih težav, vendar je projekcija do konca leta slaba. Računamo na okoli milijon evrov minusa," je za Žurnal24 pojasnil Janez Lavre, direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Ta javni zavod naj bi se že lani spopadal z velikimi likvidnostnimi težavami, ko naj bi po nekaterih podatkih takrat imeli kar štiri milijone veliko luknjo na računu.

"Poslovanje je v prvih treh mesecih sicer pozitivno vendar bomo glede na ukrepe Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) s 1. aprilom še imeli težave," je dodal Lavre.

Manj prihodkov
Tudi Splošna bolnišnica (SP) Murska Sobota ima težave. Po prvih štirih mesecih poslovanja je imela 825 tisoč evrov izgube.

"Skrb vzbujajoča je predvsem rast stroškov dela, materiala in storitev. Od prvega aprila 2009 pa velja nova pogodba med bolnišnico in ZZZS, ki zmanjšuje akontacije obveznega zdravstvenega zavarovanja. Tako je bolnišnica ob več kot 300 tisoč evrov. Po sklepu Vlade RS bo bolnišnica prejela 958 tisoč evrov za poravnavo zapadlih računov do dobaviteljev," pravi Bojan Korošec, direktor SP Murska Sobota.

Morda tudi odpuščanje
Ta je že napovedal varčevalne ukrepe. "Odpuščali za zdaj ne bomo. Če pa se stanje ne izboljša, bo tudi to eden izmed ukrepov," je še pojasnil Korošec in dodal, da bo o takšnih potezah razmišljal čez tri mesece.

Morebitno odpuščanje pa napovedujejo tudi v slovenjgraški bolnišnici. "S septembrom se nekaj zaposlenim izteče pogodba za določen čas. Takrat bomo videli, kakšno bo stanje. Takšnih imamo 40," je dodal Lavre.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.