Mirko Tuš Tušmobil prodal Telemachu

Foto: Aleš Beno
Foto: Aleš Beno
Tretji največji mobilni operater odslej pod okriljem največjega slovenskega kabelskega operaterja.
Oglej si celoten članek

"Prepričan sem, da bomo podobno zgodbo o uspehu zgradili tudi na področju mobilnih storitev, saj bomo lahko ponudili širši nabor mobilnih storitev. Razvili bomo inovativno ponudbo in prednosti televizije, interneta ter fiksne in mobilne telefonije zagotovili uporabnikom v Sloveniji," je ob podpisu pogodbe povedal Marko Šter, direktor Telemacha.  

"Tušmobil z novim lastnikom načrtuje naložbe v nadgradnjo mobilne infrastrukture, da bi lahko uporabniki že naslednje leto uživali v mobilnem omrežju četrte generacije. Podjetje želi uporabnikom v Sloveniji zagotoviti izkušnjo, ki je enakovredna najboljšim v Evropi in po svetu ter jo omrežje četrte generacije prinaša v kombinaciji s hitrim fiksnim internetom s hitrostmi dostopa preko 200 Mbps in privlačno ponudbo vsebin v visoki ločljivosti," so povedali pri Tušmobilu.

Zaradi prezadolženosti so morali prodati

Mirko Tuš je moral zaradi prezadolženosti bankam ob reprogramu posojil obljubiti, da bo prodal Tušmobil. Finance poročajo, da naj bi bila cena blizu 150 milijonov evrov, kar je precej več, ko je bil po naših informacijah za Tušmobil plačati Simobil, ki ga je vrednotil na okrog sto milijonov evrov. 

"S prodajo Tušmobila tako nadaljujemo svojo začrtano strategijo dezinvestiranja na področju neosnovnih dejavnosti, kar prinaša stabilnost poslovanja in možnost strateške usmeritve na osnovno dejavnost trgovinskega poslovanja v Sloveniji. Izkušnje iz različnih dejavnosti bomo nadaljevali s partnerstvi na teh področjih, obenem pa kot lastnik edinega velikega slovenskega trgovca omogočali slovenskemu kupcu najboljšo domačo izbiro na področju trgovine, drogerije in zabave,« pa je povedal Ivo Švrljuga, direktor Tuš Holdinga.

Medtem ko bi Simobil z nakupom Tušmobila le povečal tržni delež, omrežje pa bi se v večini podvajalo, je Telemach, ki je vodilni ponudnik na področju kabelske televizije, z nakupom prišel do mobilnega omrežja, ki ga doslej skoraj ni imel. Mobilno telefonijo so v paketih sicer že ponujali.

Simobilu zdaj ostane T-2 

Simobil se bo tako najverjetneje osredotočil na nakup T-2, ki je v stečaju in z nakupom katerega bi dobil infrastrukturo za ponujanje "fiksnih" storitev.

Tako Simobil kot Telemach imata po novem finančno zelo močna lastnika, Simobil prek Telekoma Austria mehiškega telekomunikacijskega magnata milijarderja Carlosa Slima, Telemach pa ameriški sklad KKR. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:40 18. Oktober 2014.

    Točno tako!

  • 19:29 17. Oktober 2014.

    Skoraj sanjsko bi lahko rekli. Saj tole se je napovedovalo že nekaj časa, saj se je govorilo da Mirko išče …

  • 16:07 17. Oktober 2014.

    jest nimam nič od tega, tako da briga me

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.