Mladenič želel skočiti z antene v smrt

Foto: Žurnal24 "Neki mladenič je v ponedeljek okoli 18. ure splezal na najvišjo točko garaže – Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Včeraj je v bližini UKC Maribor mlad fant poskušal storiti samomor. Mladeniča so na srečo rešili. "Vročina zagotovo vpliva na depresijo," ob tem opozarjajo v društvu Samarijan.
Oglej si celoten članek

Bralec Tadej nam je posredoval fotografije včerajšnjega popoldanskega dogajanja v neposredni bližini Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki se je razpletlo srečno. Neki mladenič je okoli 18. ure splezal na najvišjo točko garaže – anteno, piše Tadej.

Fotografije dogajanja v bližini UKC Maribor si lahko ogledate v galeriji.

"Posredovali so gasilci, reševalci in policija. Promet za vsa vozila je bil na Ljubljanski ulici pri železnici zaprt v obe smeri. Okoli 18.50 je bilo reševaje mladega obupanega mladeniča uspešno zaključeno, saj so ga varno odpeljali iz garaže," še pojasni uspešen razplet reševalne akcije naš bralec.

Prav tako včeraj so člani PGD Radovljica okoli 11.40 dobili obvestilo, da so raftarji v vodi pri Fuksovi brvi opazili nezavestno žensko. Odpeljali so jo v bolnišnico, od koder jo bodo odpeljali v psihiatrično bolnišnico v Begunjah.

Najbolj izpostavljeni so bolniki, ki trpijo za shizofrenijo, Alzheimerjevo boleznijo, in ljudje, ki jemljejo antidepresive.
Peter Otorepec, Inštitut za varovanje zdravja

Vročina vpliva na porast depresije
Ob teh dveh dogodkih naj opozorimo na dejstvo, da so v času hude vročini številni bolj občutljivi. Izdatna pozornost tistim, za katere veste, da so nagnjeni k depresiji, zato ne bo odveč.

"Vročina zagotovo vpliva na depresijo. Depresivni imajo v tem obdobju večje težave kot drugi," pojasnjuje prostovoljka v društvu Samarijan Milena Živec in tistim, ki čutijo, da drsijo v krizno obdobje, polaga na srce, naj pokličejo na Samarijanovo brezplačno telefonsko številko 116 123 oziroma katerokoli drugo telefonsko številko za pomoč tistim v duševni stiski.

"Danes ponoči smo dobili dva klica, a to so bili ljudje, ki so že prej govorili o samomoru. Na liniji smo jih imeli toliko časa, da smo prešli to fazo, in zdaj gremo naprej," še dodaja. Zaradi mature ali študijskega obdobja ne opažajo porasta klicev oziroma poskusov samomora.

Opomba uredništva: žaljive in nestrpne komentarje bomo izbrisali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.