Mladenka bo številka 4

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Neprofesionalna podžupanja. Poleg občinske službe Astrid Bah 1.500 evrov bruto nadomestil.
Oglej si celoten članek

Komaj 24-letna Astrid Bah, mestna svetnica Županove liste in predsednica mariborskega podmladka SLS, je od petka četrta pod
županja Mestne občine Maribor (MOM).

Kader mariborskega SLS

Na veliko presenečenje vseh jo je imenoval župan Franc Kangler. Je pa, kot pravi podžupan Tomaž Kancler, predčasno s svojo odločitvijo seznanil druge tri podžupane. Bahova bo svojo funkcijo opravljala neprofesionalno.

Kot so sporočili z MOM, bo odgovorna za področje Evropske prestolnice mladih, ki bo v Mariboru čez dve leti, sama pa za komentar ni bila dosegljiva.

Bahova je zaposlena na Javnem medobčinskem stanovanjskem skladu Maribor, in sicer na oddelku za javna naročila, ki ga vodi Tanja Vindiš Furman, prav tako iz vrst SLS.

Bahova naj bi po neuradnih podatkih na občini prejemala nadomestila za opravljanje neprofesionalne funkcije podžupanje. Janez Ujčič, ki je prav tako neprofesionalni župan, prejema okoli 1.500 evrov bruto na mesec.

Opozicija odkimava

“Očitno župan predaja vse svoje delo na druge ljudi. Poraja pa se tudi vprašanje, ali bo takšna izbira dodatno obremenila občinski proračun, ki je tako v hudih težavah,” je za Žurnal pojasnil Stojan Auer, mestni svetnik LPR.

Da je “brez besed”, je bil komentar Bojana Horvata, mestnega svetnika SD, ko smo ga vprašali, kaj si misli o novi podžupanji. Aleksandar Jovanović, mestni svetnik SLS, je bil nad županovo izbiro zadovoljen.

Danilo Burnač, nekdanji podžupan, pa je ob imenovanju Bahove povedal: “To je navsezadnje v županovi domeni. Res pa je, da je pred Mariborom kar nekaj večjih projektov, kot so Evropska prestolnica kulture, univerzijada in prestolnica mladih, in prav je, da to nekdo koordinira.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:13 20. Oktober 2011.

    ni mi dobro res gec...res bi si jo malo privoščil...mlado lepo ,naivno...eni župani znajo..kaj češ nisem župan ! kaj pa …

  • gec
    15:32 16. Oktober 2011.

    a ti je hudo ker je ti nimaš bolnik?

  • 10:00 16. Oktober 2011.

    Se strinjam, da mladi prevzemajo vloge vendar morajo tudi biti malo bolj aktivni....ne samo sedeti in čakati, kako bodo preštevali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.