Mladi stopnjujejo pritisk

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mladi zahtevajo več denarja.
Oglej si celoten članek

Transparentom, ki so jih mladi po mestu izobesili v petek in včeraj zjutraj (na fotografiji), je sledilo odprto pismo županu, mestnim svetnikom in sodelavcem občinske uprave. Ker je, kot pravijo, mladinska dejavnost v Novem mestu močno finančno, kadrovsko in prostorsko podhranjena, znova zahtevajo, da v proračunu, ki ga bodo svetniki obravnavali v četrtek, namenijo več denarja za mlade.

To so sicer predlagali že z dvema amandmajema, ki pa ju odbor občinskega sveta za mladino ni podprl. Poleg tega od naslovnikov med drugim pričakujejo, da bodo do 25. maja pripravili mladinsko strategijo ter da takoj začnejo aktivnosti za ureditev mladinskega centra, narodnega doma, prostorov za društva in javnega prostora za mlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.