Mladoletnik odtujil avto in povzročil štiri nesreče

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mladoletnik se je z odtujenim avtomobilom odpeljal na divjo vožnjo.
Oglej si celoten članek

Na bencinskem servisu v Krškem je v soboto zvečer mladoletnik odtujil osebni avtomobil, v katerem so bili ključi vozila. Po do sedaj zbranih ugotovitvah policistov in izjavah očividcev je med vožnjo povzročil štiri prometne nesreče. 

Med divnjo vožnjo je trčil v prometno signalizacijo, na parkirnem prostoru prodajalne je trčil v paleto z izdelki v stekleni embalaži, kasneje pa še v kombinirano vozilo in v ograjo. Z veliko hitrostjo je vozil skozi naselje in ogrožal pešce. Po cesti je vozil po levem smernem vozišču, da so se morala vozila, ki so prihajal iz nasprotne smeri umikati. 

Z nevarno vožnjo je nadaljeval v smeri proti Kostanjevici na Krki, kjer je zapeljal na pločnik, izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. 

Mladoletnik je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligrama alkohola (2,85 g/kg). Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec še pred tatvino vozila v eni izmed prodajaln v Krškem ukradel steklenico z alkoholno pijačo, kar mu je zaposlena skušala preprečiti. Osumljenec je oškodovanko udaril in jo lažje poškodoval. 

Osumljenca bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj roparske tatvine, odvzema motornega vozila in nevarne vožnje v cestnem prometu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • ode
    19:56 11. Julij 2017.

    Saj piše, da ga ni ukradel, ampak odtujil.

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Pogojna spet?<br /><br />Takemu takoj 10 let.

  • 19:56 11. Julij 2017.

    topli dom Todorović - Brajdić...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.