Mladoletnikom zasegli skoraj tisoč petard

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dolenjski in posavski policisti včeraj zasegli petarde v Krškem in v Trebnjem.
Oglej si celoten članek

Krški policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu mladoletnika; našli in zasegli so 498 prepovedanih petard različnih velikosti in moči. Trebanjski policisti so medtem šestim mladoletnikom zasegli 457 prepovedanih petard. Možje postave so opravili razgovore s starši in otroki, zoper mladoletnike bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ob prste

"Na območju novomeške policijske uprave smo lani decembra zasegli 360 prepovedanih pirotehničnih izdelkov," pri tem pove Alenka Drenik z uprave Novo mesto. Doda, da so obravnavali tri poškodbe, ki so nastale zaradi nepremišljene in neodgovorne uporabe pirotehničnih izdelkov. "Eni osebi so morali v bolnišnici zaradi hudih poškodb amputirati dva prsta na roki, drugi poškodovanec je imel večjo rano in opekline na glavi, tretji pa je utrpel opekline dlani," pravi Drenikova.

V treh primerih smo obravnavali tudi kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, ko so osumljenci s prižiganjem pirotehničnih izdelkov poškodovali različne predmete in oškodovancem povzročili premoženjsko škodo.

Za kršitev tudi 1.200 evrov

Pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in v vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in prireditve.

Uporaba pirotehničnih izdelkov v nasprotju z omejitvami pomeni prekršek, za katerega je predvidena globa od 400 do 1200 evrov. Ob tem se izdelek tudi zaseže.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.