Mladostniki skakali pred vlak, strojevodja moral zavirati

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Izzivanje nesreče na železniški progi.
Oglej si celoten članek

Skupina mladostnikov je včeraj, med šesto in sedmo uro zvečer, na nivojskem nivojskem prehodu ceste in železniške proge v okolici Maribora izzivala nesrečo.

Pred prihodom vlaka so čakali in tekmovali, kdo bo zadnji skočil iz tirnic."Strojevodja je, da bi preprečil trčenje, moral tudi zavirati," je sporočil Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor. 

"Nezrelo obnašanje? Nespametno obnašanje? Nerazumljivo obnašanje? Smrtno nevarno!" so ogorčeni mariborski policisti. 

Problematika varnosti na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo je povezana predvsem z neupoštevanjem prometnih pravil in predrznostjo udeležencev v cestnem prometu, zato policija poziva k doslednemu upoštevanju prometne signalizacije in prometnih pravil.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • ode
    18:33 11. Februar 2017.

    Strojevodjo takoj na disciplinsko zaradi kršenja delovne obveznosti.

  • 19:53 9. Februar 2017.

    To je že stara zgodba ,čudno ,da se šele sedaj oglašajo mediji ! Očitno mladi ne verjamejo v Slovenijo 2050 …

  • 19:23 9. Februar 2017.

    ja res je, sodobna zakonodaja je pa ukrojena po ženskem principu: vrednote prevrednotit, moške (in njihovo naravno vlogo) pa zatret. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.