Mmmmm dišalo bo po palačinkah

Palačinke in cesarski praženec v družbi sezonskega sadja in sladoleda – Največja ponudba različnih palačink na enem mestu.
Oglej si celoten članek

Foto: Celjski sejem Celjski sejem Enake sestavine, a vsakič malo drugače – sladke in slane, brezglutenske, veganske, z jagodami ali sladoledom, mini in maxi. Na celjskem sejmišču bo to soboto, 21. maja, več kot 30 ponudnikov predstavilo svojo ponudbo vsega potrebnega za pripravo najboljših palačink in cesarskega praženca. Vstop na festival bo enako kot na dosedanjih mesečnih festivalskih sobotah prost, obiskati pa ga bo mogoče od 9. do 17. ure.

Na festivalu se bo mogoče posladkati s pirinimi ali navadnimi palačinkami z rikoto, skuto in z različnimi sadnimi okusi. Manjkale ne bodo sladke palačinke z različnimi marmeladami, Nuttelo, znani slaščičarski mojster Gorazd Potočnik pa bo obiskovalcem ponudil svoj čoko-lešnikov namaz Goxella. Palačinkomat bo na festivalu obiskovalcem ponudil ameriške palačinke z Nutello ali marmelado in različnimi dodatki (kokos, lešniki, orehi, mleti keksi), ekipa Plate pa napoveduje prave kreacije iz palačink, saj bodo ponudili palačinke: Plata (Nutella, jagoda, banana, lešniki), Jaffa (piškoti, temna čokolada, pomaranča, pomarančno-čokoladna krema), Tropska (koščki ananasa, vanilijeva krema, rezani mandlji, kokos), Črni gozdiček (Nutella, višnje, rezani mandlji, smetana). 

V ponudbi bodo tudi slane pirine palačinke s sirnim namazom ali popečenim ribanim sirom z dodanim čemažem, slane palačinke z domačimi šparglji, Slovensko društvo za celiakijo Celje pa bo pripravljalo brezglutenske palačinke z različnimi namazi. Tudi vafle in cesarski praženec bo mogoče poskusiti s sladkimi in slanimi dodatki (prelivi, marmelade ipd.). Izbirati pa bo mogoče tudi med različnimi marmeladami, sladkimi in slanimi namazi in sirupi (javorjev sirup, javorjev sladkor, javorjevo maslo, brezov, borovničev, brusnični in ingverjev sirup). Manjkal ne bo niti sladoled (točen, v kepicah).

S primorskega konca bodo jagode, kumarice in šparglji. V ponudbi bodo še česen, čemaževi popki in solatka v marinadi, zeliščni med, sirupi, sveža in sušena zelišča. Kravje in kozje kuhano maslo, sezamov, čemažev in lešnikov namaz, sir iz nepasteriziranega mleka, jogurti. Več vrst olj, semen in namazi iz bučnih semen. Ponudba vin, sokov in likerjev. Različne vrste moke, zdroba, testenin, piškotov, vložnin, pa tudi suhomesnati izdelki, ocvirki in druge mesne dobrote, izdelki iz industrijske konoplje (olje, čaj, moka), plinski gorilniki in ponve za pripravo cesarskega praženca in pripravo druge hrane. Obiskovalcem se bosta predstavili tudi dve novi chefinji Polona in Martina, ki bosta letos po Sloveniji kuhali v FerFud tovornjačku. Seznam ponudnikov je objavljen na spletni strani www.ce-sejem.si.

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnine

Festival bo v sejemski dvorani E in v atriju sejmišča mogoče obiskati v soboto, 21. maja, med 9. in 17. uro. Vstop je prost. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli za zabavo najmlajših obiskovalcev sejmišča. Otroke bo med drugim obiskal najbolj slovenski kenguru Vzajemko, prikupna maskota Vzajemne zdravstvene zavarovalnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.