MNZ na Litostrojsko sredi oktobra

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je selitev ministrstva na Litostrojsko napovedal za sredino oktobra. V celoti pa naj bi selitev končali marca prihodnje leto. Stroški selitve še niso znani.
Oglej si celoten članek

Kot navaja Gorenak, je že na začetku mandata prekinil vse pogodbe za najete prostore. Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) in Generalna policijska uprava bosta na Litostrojski, zadržali pa bodo tudi Štefanovo 2, saj bo na Litostrojski ostal statistični urad, s katerim si bodo delili prostore.

Stroški selitve po Gorenakovih besedah še niso v celoti znani. A kot napoveduje, bodo za prostore na Litostrojski plačevali manj, kot so za do zdaj najete prostore, "zlasti če vštejemo še naše prostore na Beethovnovi, kamor bo država lahko vselila druge svoje službe".

Ob tem minister opozarja, da so zdaj na več lokacijah plačevali stroške najema zasebnikom, na Litostrojski pa bo država plačevala stroške tako rekoč sama sebi, saj je lastnik prostorov na Litostrojski podjetje v popolni državni lasti.

Kresalova si je premislila

Gorenak je pri tem spomnil, da gre za prostore, ki jih je prek družbe DSU začela pripravljati prejšnja vlada Janeza Janše. Po takratnih načrtih naj bi se na to lokacijo preselile vse službe ministrstva in vse službe Generalne policijske uprave.

A si je po zamenjavi vlade takratna notranja ministrica Katarina Kresal premislila; za prostore NPU je najela prostore od podjetja Ram Invest v lasti Jurija Pogačarja na Dimičevi, vse najete lokacije za ministrstvo in Generalno policijsko upravo pa je zadržala.

Najem prostorov na Dimičevi je bil za mnoge sporen že od samega začetka. Poslu sta negospodarnost oziroma koruptivnost očitala tudi računsko sodišče in protikorupcijska komisija, zaradi česar je Kresalova kot ministrica odstopila.

Očitali so ji tudi prijateljevanje s Pogačarjem, kar naj bi vplivalo na odločitev za najem njegovih prostorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:04 3. Avgust 2012.

    In upajmo čimprej v luft, ko bo mafija vrnila udarec in minirala plinske rezervoare !

  • 16:18 2. Avgust 2012.

    Burleska.<br />Pri najemu NPUja od Pogačarja je res šlo za prijatelsko uslugo.<br />Zakaj pa ne napišete, da je postopke najema …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.