Mobilnik povzročil smrt?

Mobilni telefoni poleg tega da sevajo, lahko tudi eksplodirajo, kar se je zgodilo nesrečnemu Korejcu, ki je zaradi posledic eksplozije umrl.
Oglej si celoten članek
Oblasti v Južni Koreji še preiskujejo smrt 33-letnika. Povzročila naj bi jo eksplozija baterije mobilnika znamke LG, piše BBC. Nesrečnika so našli na delovnem mestu s stopljeno baterijo in znaki eksplozije. Pokojniku je ob tej polomilo rebra in hrbtenico, ki so predrla pljuča ter srce. Omenjeni izdelovalec mobilnikov se je že odzval na pisanje medijev in komentiral, da je mobilnik namenjen le korejskemu trgu in natančno testiran, kot to narekujejo predpisi. Dodali so še, da so to vrsto baterij odobrile tudi razne neodvisne agencije in da je preiskava vzroka smrti še vedno v teku.

Naj omenimo, da ne gre za edini primer. Na Kitajskem je  namreč v začetku letošnjega leta uporabniku mobilnika zaradi previsoke temperature razneslo baterijo. Ob tem je delec kosti zašel v srce in je kljub operaciji povzročil smrt.

Nevarno tudi sevanje
Razne raziskave in testi, opravljeni na živalih, so pokazali, da tudi sevanje telefonov škodi zdravju. Pri podganah, ki so jih testirali, so se pojavile okvare možganov. Ravno tako naj bi sevanje škodovalo moškim reproduktivnim celicam in kvarilo dober spanec. Znanstveniki tako svetujejo zmerno uporabo mobilnikov, sploh pa najstnikom, saj se njihovi možgani še vedno razvijajo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.