Močnejši kot pred krizo

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Gorenjska gradbena družba. Zaradi hiranja gradbeništva ima boljša izhodišča.
Oglej si celoten članek

"Močnejši smo kot pred krizo," je ob zaključku obsežne gradnje komunalne infrastrukture v Tržiču presenetil Iztok Tonejec iz Gorenjske gradbene družbe. Območna gospodarska zbornica namreč ugotavlja, da je v zaostrenih gospodarskih razmerah od vseh dejavnosti na Gorenjskem najslabše prav v gradbeništvu.

"Nekaterih večjih podjetij ni več v konkurenci. Kadrovsko smo se okrepili s strokovnjaki, kar nam omogoča, da se lotevamo tehnološko zahtevnejših projektov, ki se jih do zdaj nismo," je pojasnil Tonejec. Krepitev položaja se na prihodkih še ne pozna bistveno, je priznal, poslovnih rezultatov pa ni komentiral. "V teh časih se živi na meji," je dodal.

Gradbeništvo že upada

"Letos smo priča največjemu letnemu upadu gradbeništva od osamosvojitve Slovenije," ocenjuje Jadranka Švarc, direktorica območne gospodarske zbornice. O slabih razmerah na Gorenjskem priča število pravnih oseb z dospelimi neporavnanimi obveznosti, po katerem je panoga v regiji na neslavnem vrhu. Podobno velja tudi za dnevni znesek neporavnanih obveznosti, ki se je v gradbeništvu od januarja skoraj potrojil, in sicer na blizu sedem milijonov evrov.

Zavrača namige

Tonejec je sicer kategorično zavrnil očitke, da se je Cestno podjetje Kranj aprila letos preimenovalo v Gorenjsko gradbeno družbo, da bi se na eleganten način znebilo finančnih bremen preteklosti. "Tovrstne namige poznam. V tej krizi so logični in razumljivi, vendar nikakor ne držijo," vztraja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.