Molk o investitorjih

Foto: Renata Škrjanc
Foto: Renata Škrjanc
Elan. Končana prva faza postopka iskanja finančnega investitorja. Kandidatov do jeseni ne bodo razkrili.
Oglej si celoten članek

“Celoten postopek dokapitalizacije je stvar lastnikov, vodi pa ga družba PricewaterhouseCoopers (PWC), zato podrobnosti postopka ne bomo komentirali,” je včeraj dejal Robert Ferko, predsednik uprave Skupine Elan.

V Elanu niso želeli povedati, koliko ponudb potencialnih vlagateljev za sodelovanje v postopku dokapitalizacije so prejeli, prav tako ne, ali gre za tuje ali slovenske družbe. Rok za oddajo vlog je potekel v petek opolnoči, s tem pa je, kot so pojasnili v Elanu, končana prva faza postopka iskanja finančnega vlagatelja, ki bo omogočil dokapitalizacijo begunjske družbe. Po Ferkovih besedah si z dokapitalizacijo obetajo od sedem do deset milijonov evrov, končana pa naj bi bila do konca letošnjega leta. Elanov finančni svetovalec, družba PWC, za potencialne kupce pripravlja podrobno dokumentacijo o podjetju.

Molk zaradi konkurenčnosti
O postopku je bil redkobeseden tudi Matej Golob Matzele, direktor državne Posebne družbe za podjetniško svetovanje, ki je s 66-odstotnim deležem Elanov večinski lastnik. “Žal, med postopkom zaradi ohranjanja konkurenčnega postopka ne moremo komentirati, koliko interesentov je izkazalo zanimanje in kdo so ti interesenti,” je povedal Golob Matzele. O vstopu vlagatelja se bodo odločali predvidoma jeseni.

Elanovo poslovanje je bilo v prvih petih mesecih letos v skladu z načrtovanim. “Zimska divizija kaže pozitiven trend, kar gre pripisati novi inovaciji, smučki amphibio, morska divizija pa se na zahtevnejšem tržišču bojuje za svoj tržni delež z novima jadrnicama elan 210 in elan 350,” je pojasnil Ferko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.