"Monster truck" zapeljal v množico

Foto: EPA Monster truck nesreča Foto: EPA Monster truck nesreča Foto: EPA Monster truck nesreča Foto: EPA Monster truck nesreča
Med predstavo v nizozemskem Haaksbergnu je voznik enega od tako imenovanih monster truckov zapeljal v občinstvo. Umrli so trije ljudje, deček, ženska in moški.
Oglej si celoten članek

V tragediji je bilo huje poškodovanih še pet oseb, ki so v kritičnem stanju, lažje poškodbe pa je utrpelo še 18 drugih.

Nesreča se je zgodila, ko je terensko vozilo z ogromnimi kolesi in močnim motorjem izvedlo podvig, med katerim je zapeljalo čez vrsto avtomobilov.

Voznik v priporu, krivi tudi organizatorji?

Voznika so čez noč zadržali v priporu, deloma tudi zaradi njegove lastne varnosti, je povedal njegov odvetnik, ki je prav tako razkril, da njegovo stranko sumijo nenaklepnega uboja.

Za zdaj ni jasno, kaj točno je povzročilo tragedijo, pojavljajo pa se ugibanja, da so vozilu odpovedale zavore. Nizozemski mediji so se med drugim razpisali tudi o možnosti, da se organizatorji dogodka niso držali pravil mednarodne zveze za dirke z monster trucki, ki zapovedujejo, da morajo biti gledalci ves čas nastopa vsaj deset metrov stran od vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.