"Moral sem se vreči v vodo"

Foto: bralka
Foto: bralka
Konec decembra v morju običajno ne srečamo kopalcev. Ali pač?
Oglej si celoten članek

Višje temperature na Obali marsikdo konec decembra izkoristi za obisk slovenskega Primorja. Sonce in temperature okrog 10 stopinj Celzija ali še višje so prijetna sprememba v primerjavi z meglo, ki je bila dlje časa prisotna v notranjosti države. 

Nekateri pa obisk Obale izkoristijo za več kot le sprehajanje ob morju. Najpogumnejši si privoščijo tudi skok v morje. Zoran, Primorec, ki živi v Mariboru, je dejal, da "se je moral vreči v vodo, če je že prišel na morje". O tem, kako mrzlo je te dni morje, pa je dejal, da je kot bi skočil v Sočo. 

Danes čez dan je bila najvišja izmerjena temperatura morja v Kopru 10,9 stopinj Celzija, merjeno na postaji Koper - kapitanija, lahko razberemo s podatkov agencije za okolje. V zadnjem tednu so v nočnih urah na omenjeni postaji namerili tudi 11,7 stopinj Celzija. 

Foto: bralka kopalec v morju

Skočili bodo tudi na novega leta dan

Zoranovemu zgledu bodo 1. januarja na 13. Novoletnem skoku v morje sledili tudi v Portorožu. Najpogumnejši bodo ob 14. uri skočili v morje na Centralni plaži Portorož. Tokratni skok bo dobrodelno obarvan. Del prijavnine bo šel v dobrodelne namene. 

Organizatorji pričakujejo rekordno udeležbo. Lani se je v morje podalo 445 ljudi, med katerimi so bili tudi številni turisti. Prijave, ki jih zbirajo tudi na spletni strani dogodka, bodo na dan dogodka sprejemali od 12. ure naprej. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.