Morali bodo odstopiti

Foto: Žurnal24 Svetnik Tone Petrovič je dejaven v številnih društvih, a kaže, da bo moral izpre
Društveni funkcionarji. Tepe jih protikorupcijski zakon.
Oglej si celoten članek

“Sem član upravnih odborov številnih društev, ki se na razpisih potegujejo za sredstva, zato bom moral očitno odstopiti kot društveni funkcionar,” je nejevoljen občinski svetnik Tone Petrovič. Z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije so namreč začele veljati omejitve za pridobivanje občinskih sredstev prek javnih razpisov za društva, katerih predsedniki ali člani upravnih organov društva opravljajo funkcijo svetnika ali člana delovnega telesa v občinskem svetu.

Po tolmačenju protikorupcijske komisije veljajo omejitve tudi za zunanje člane odborov, zato ne smejo sodelovati pri odločanju. “Pri javnih razpisih bodo morala društva podati izjavo o teh omejitvah,” pravi Irena Mesinger s krške občine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.