Morilec zahteva odškodnino

Foto: Žurnal24
Ubil je enajstletnega dečka, zdaj pa od države zahteva 10 tisoč evrov odškodnine.
Oglej si celoten članek

Nemec Magnus Gäfgen prestaja doživljenjsko zaporno kazen zaradi umora Jacoba von Metzlera, ki ga je leta 2002 ugrabil, ko se je enajstletnik vračal domov iz šole. Morilec sedaj od nemške zvezne dežele Hessen zahteva 10 tisoč evrov odškodnine, ker naj bi mu ob aretaciji eden od policistov grozil.

"Prijel me je za ramena in mi rekel, da prihaja 'strokovnjak', ki mi bo povzročil bolečine, kot jih v življenju še nisem doživel. Nato me je udaril v prsni koš,"
je na sodišču povedal Gäfgen. Po tem je policiji priznal, da je udaril dečka in povedal, kje je odvrgel njegovo truplo.

Obtoženi policist je v svoj zagovor dejal, da je upal, da je deček še živ, zato je hotel iz Gäfgena izvleči podatke o tem, kje se deček nahaja. Ne priznava pa, da bi ga udaril, piše Bild.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.