Morilski slon na pohodu

Foto: Žurnal24 Slon naj bi v državo prišel iz Indije. (Foto: news.sky.com)
Policisti mrzlično iščejo slona, ki naj bi bil odgovoren za smrt 11 ljudi v Nepalu.
Oglej si celoten članek

Ena od žrtev, 18-letni moški, je umrla med poskusom čaščenja slona kot hindujskega boga Ganeša. V napadih naj bi umrli tudi dve ženski in sedemletna deklica.

"Slona nimamo namena ubiti, saj je zaščiten s Cites (Konvencijo o mednarodni trgovini ogroženih živali),"
je povedal policist Yadav Dhital. Po njegovih besedah je slona težko izslediti, saj se ta vedno umakne nazaj v džunglo, so zapisali pri Sky News.

Ljudje, ki živijo v vaseh, se ga tako bojijo, da so ga poimenovali kar Morilska zverina, ter ga poskušajo iz svoje bližine odgnati z dimom, petardami in bobni.

Vladni administrator v regiji Bedh Karki je povedal, da lokalne oblasti čakajo na pomoč in navodila vlade v New Delhiju.

Sloni so v Nepalu zaščiteni, zato jih lahko ustrelijo le s privolitvijo ministrstva za gozd in zaščito zemlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.