Moškega, pogrešanega od novembra, našli

Foto: Anže Petkovšek Policijski helikopter na letališču Edvarda Rusjana Maribor,
Foto: Anže Petkovšek Policijski helikopter na letališču Edvarda Rusjana Maribor,
Novembra lani se je za njim izgubila vsaka sled.
Oglej si celoten članek

Policisti so bili 18. novembra lani obveščeni, da svojci pogrešajo moškega, ki se je odpravil na Triglav. Z osebnim avtomobilom se je pogrešani odpravil do doline Vrat, od koder se je odpravil proti Triglavu. Po tem, ko je začel sestop s Kredarice v smeri Vrat, se je za njim izgubila vsaka sled. 

Iskalno akcijo je oviralo slabo vreme, ki se je v naslednjih dneh le še slabšalo. Nato je zapadel še sneg, kar je še dodatno otežilo iskanje. "Razmere na terenu so bile torej zahtevne že od prvega dne iskanja. Kljub temu so policisti gorske policijske enote in gorski reševalci že takoj ob izginotju pregledali pot, po kateri naj bi hodil pogrešani," so o poteku iskanja sporočili s PU Kranj. 

V prvih dneh iskanja sta dve skupini gorskih reševalcev pregledali pot čez Prag do Triglavskih podov in Kredarice ter Tominškovo pot, potem pa spet še pot čez Prag do Vrat. Ko so se razmere izboljšale, so aktivirali tudi policijski helikopter z usposobljenimi iskalci, ki so bili na območju vsakič, ko so ga preleteli tudi zaradi drugih nalog, še vedno pozorni. Sledi niso našli. 

Večje iskanje je bilo opravljeno tudi 24. julija. Policisti letalske policijske enote, gorske policijske enote ter gorski reševalci postaj GRS Mojstrana, Kranjska Gora in Rateče so ga iskali na območju Triglava v več smereh proti Vratom. Sodelovali so tudi strokovnjaki Generalne policijske uprave z brezpilotnimi letalniki. Načrtovano je bilo, da se konec avgusta podobno preverijo še vsa območja s snegom, ko se bo sneg na območju še nekoliko stopil in bo mogoče iskanje. 

V sredo, 14. avgusta, je policiste tuji planinec obvestil, da je na snežišču pod Kredarico truplo. Ekipa za helikoptersko reševanje je informacijo preverila in truplo prepeljala v dolino. Ugotovljeno je bilo, da gre za moškega, ki so ga pogrešali od sredine novembra. "Okoliščine niso sumljive. Iskanje je s tem zaključeno," so še sporočili s PU Kranj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.