''Moteče ambiciozna''

Foto: Žurnal24 "Njene ambicije so bile tako velike, da so bile za delo v zdravstvenem domu že m
Gordana Živčec Kalan je vodenje izolskega zdravstvenega doma od svojega predhodnika Evgenija Komljanca prevzela mimogrede.
Oglej si celoten članek
 

Ambulanta je zanjo premalo

Druga plat. “Je izjemno prizadevna in delavna, ima zelo veliko energije. Samo delo v ambulanti je bilo za osebo njenega formata premalo,” o svoji kolegici in prijateljici pravi Irena Vatovec Progar, direktorica postojnskega zdravstvenega doma, kjer je Živčec Kalanova (zaenkrat še) zaposlena kot dežurna zdravnica, hkrati pa je tudi mentorica specializantom družinske medicine. "Njena volja, da nekaj spremeni v zdravstvu, je velika. Takšnih ljudi je med zdravniki premalo,” dodaja prijateljica.

V sredo je ob tem, ko je za medije vneto odgovarjala na očitke, da zdravniška zbornica, ki ji predseduje, nadzor primera smrti Bora Nekrepa vodi ustrezno, mimogrede prevzela še vodenje izolskega zdravstvenega doma.

Na Obalo jo je pripeljalo prijateljevanje z županom Tomislavom Klokočovnikom. Ob vsej vnemi, da jo postavijo na dogovorjeno mesto, pa pogodbe za vodenje izolske ustanove (do konca naše redakcije) Gordani Živčec Kalan še ni uspelo podpisati. Javnega razpisa za prevzem tega mesta ni bilo. “Ker gre za vršilca dolžnosti, to niti ni bilo potrebno,” pojasnjujejo na izolski občini.

Človek lahko preveč dela
Nova direktorica zdravstvenega doma je zelo zaposlena dama in že ob začetku priznava, da zaradi obveznosti, ki jih ima pri vodenju zdravniške zbornice, v Izolo pač ne bo mogla priti vsak dan.

Alojz Zorko, predsednik sveta zavoda: "Pogodbe še nismo sklenili in ne znam vam povedati, kolikšno bo njeno plačilo. In tudi to se mi ne zdi moteče, če je v Izolo pač ne bo vsak dan. Človek lahko vodi tudi po deset projektov, ne vem, zakaj vas moti, če nekdo preveč dela." Tako komentira nekatere pomisleke ob imenovanju vršilke dolžnosti direktorice zdravstvenega doma za eno leto.

V Zdravstvenem domu Izola so potrebovali strokovnjaka, ki ima za to funkcijo potrebno znanje in izkušnje za vodenje takšne ustanove,” pa je svoje imenovanje komentirala v teh dneh ena od najbolj razvpitih slovenskih zdravnic. Na naše vprašanje, ali bo lahko obe zahtevni funkciji opravljala odgovorno, ni odgovorila.

Bila je moteča za okolje
"S svojo izjavo ob imenovanju je veliko povedala o sebi. Ni kaj dosti dodati,” pa komentira Vojko Mihelj, direktor ilirskobistriškega zdravstvenega doma, ki je imel Živčec Kalanovo in njeno veliko ambicioznost priložnost dobro spoznati, saj je bila v Ilirski Bistrici zaposlena skoraj dve desetletji, vse dokler ni maja lani postala predsednica zdravniške zbornice.
"Ambicije zaposlenih seveda podpiramo, toda pri njej so bile tako velike, da so za delo v zdravstvenem domu postale že moteče. Veliko je bila odsotna. Sicer pa je svoje delo opravljala dobro," še pravi Mihelj.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.