Motorist bežal pred policisti in divjal več kot 200 na uro

Foto: PU Koper
Foto: PU Koper
Motorist se na pozive policije ni odzival. S svojo vožnjo je predstavljal resno grožnjo za vse udeležence v prometu.
Oglej si celoten članek

Prejšnjo sredo sta policista med izvajanjem nadzora s sistemom provida na avtocesti pri počivališču Studenec opazila motorno kolo brez nameščene registrske tablice. Policista sta zapeljala za motoristom in ga pričela zaustavljati, a se ta na njune znake ni odzival. 

Namesto da bi ustavil, je še pospešil in tako dosegel hitrost več kot 220 kilometrov na uro. Nato je zapeljal na izvoz Senožeče na regionalno cesto, kjer je s povečano hitrostjo vožnje nadaljeval proti Sežani. 

Policista sta na relaciji Senadole - Štorje s hitrostjo več kot 210 kilometrov na uro sledila vozniku motornega kolesa. S predpisanim znakom sta ga ponovno ustavljala, a tudi tokrat znakov ni upošteval. S pospešeno hitrostjo je nadaljeval do vasi Dane pri Sežani. Tam je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta patrulji Postaje prometne policije Koper in Policijske postaje Sežana postavili blokadno mesto. Motorist je zapeljal na zasebno parkirišče z namenom, da bi pobegnil, a ker je bilo parkirišče ograjeno, vožnje ni mogel nadaljevati. 

Policisti so s pomočjo policijskih evidenc potrdili identiteto voznika. Šlo je za 31-letnega Ljubljančana, ki je imel pri sebi le prometno dovoljenje motornega kolesa, katerega registrske tablice je namenoma pustil doma. 

Za skoraj 90 kilometrov nad omejitvijo

Motorist je za 87,28 kilometra na uro prekoračil omejitev hitrosti izven naselja. Izrečena mu je bila prepoved vožnje, dokler sodnik za prekrške ne odloči o odvzemu vozniškega dovoljenja, saj je za takšen prekršek predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Na kraju so mu odvzeli prometno dovoljenje in vozilo izločili iz prometa. 

Policisti opozarjajo, da je s takšno vožnjo predstavljal veliko nevarnost za vse udeležence v prometu. Posledice takšne vožnje bi lahko bile zelo hude. 

Foto: PU Koper motorist Na kraju so mu policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog, in sicer: 
- 250 evrov in 3 kazenske točke zaradi prekoračitve hitrosti na avtocesti
- 40 evrov, ker pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja
- 400 evrov zaradi predelave na vozilu
- 400 evrov zaradi nehomologirane pnevmatike za cestno uporabo
- 100 evrov, ker na vozilu ni imel nameščenih smernikov
- 200 evrov, ker na vozilu ni imel nameščene registrske tablice
- 500 evrov in 5 kazenskih točk, ker ni upošteval znakov policistov. 

Policisti so mu tako izdali plačilni nalog za skupno 1890 evrov in 8 kazenskih točk. Podali pa so tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške. Grozi mu še kazen 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 23:16 23. Julij 2018.

    Zrel za psihiatrijo.

  • 21:51 23. Julij 2018.

    tako so policaji pri Ptuju ubili za majhen preksek motorista pred nekaj letami

  • 20:25 23. Julij 2018.

    Ne vem, če je najbolj pametno, da ga tako "kavbojski" policaji lovijo in tudi sami vozijo čez 200 na uro. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.