Mrgolelo pomočnikov

Foto: Žurnal24 Izpred hiš so vojaki odnašali nepregledne kupe pohištva, od katerega so se moral
Odnašali in čistili. Včeraj množična pomoč vojakov, gasilcev, prostovoljcev.
Oglej si celoten članek
Komisijo že imajo
Ocene še ni. Komisijo za oceno škode so, kot nam je povedal župan Mojmir Pustoslemšek, že imenovali. “Za zdaj je o škodi v številkah še težko govoriti. Poplavljenih je bilo okoli 90 objektov, že samo zamenjava tal in pleskanje pa bosta za vsako izmed hiš velik strošek,” je pojasnil Pustoslemšek.

Če so prebivalci kostanjeviškega otoka še v torek negodovali, ker ni bilo obljubljene pomoči vojske, je bila ta včeraj številčna in dobro pripravljena. Poleg njih so na pomoč priskočili prostovoljci Rdečega križa, 50 prostovoljnih gasilcev pa je z 11 cisternami čistilo ulice.

Vsega še niso odpeljali
Sto dvajset vojakov z vozili je ves dan pomagalo odnašati uničeno pohištvo in opremo na deponijo. Vojska bo prišla tudi jutri, saj je ostalo še kar nekaj stvari, za katere se ljudje danes še niso mogli odločiti, ali bi jih zavrgli ali obdržali,” nam je včeraj povedal Robert Zagorc, poveljnik kostanjeviške civilne zaščite.

Poleg tega jih v naslednjih dneh čaka delo v bližnjih vaseh Malence in Koprivnik, do katerih je bila včeraj cesta še vedno neprevozna.

Kje je bila policija?
Med povodnjijo je kar nekaj očitkov Kostanjevičanov letelo na račun policije, češ da ne varuje njihovega premoženja. “Navzoči smo bili 24 ur na dan, varovali smo tako stanovanjske hiše kot banko in pošto,” nam je povedal Robert Perc s Policijske uprave Krško.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.