''Mrtev visel čez šipo''

Foto: Žurnal24 Amel Dedić (levo) in Sergej Šalamon (Foto: Nik Rovan)
Prometna nesreča. Na sojenju voznikoma za smrt treh mladih atletov bo sodnik še v tretje zaslišal izvedenca.
Oglej si celoten članek

Sodnik Zvjezdan Radonjič je na sojenju Amelu Dediću in Sergeju Šalamonu za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti znova zahteval dopolnitev mnenja izvedenca cestnoprometne stroke Jožeta Smrekarja.

Ta bo moral do 1. junija natančno izračunati popolno analizo časa in poti, pri kateri razdalji bi voznik opel vectre lahko opazil voznika golfa, če bi vozil 20 oziroma 25 kilometrov na uro. Takrat bo na oder za priče stopil tudi strokovnjak, ki bo ugotovil, kako bi se v danih okoliščinah odzval trezen voznik.

Celovška vzela tri mlade atlete
5. junija 2005. Ob 4.20 sta trčila opel vectra in VW golf, v nesreči pa so umrli 25-letni Matic Šušteršič, 23-letni Patrik Cvetan in 17-letni Nejc Lipnik. Štirje so bili huje poškodovani.

Policisti in zdravniki
Na odru za priče so se zvrstili “pravi” kriminalisti, torej tisti, ki so bili 5. junija 2005 ob 4.20 prvi na kraju dogodka (na prvi obravnavi so pričali kriminalisti druge izmene). Evgen Leban je kot voznika opla edini prepoznal Sergeja Šalamona.

Ta se namreč v svojem zagovoru ne spominja niti tega, ali je usodnega večera vozil svoj avto, v katerem je bilo sedem ljudi. “V vectri so bili vsi ukleščeni; mrtvi so bili fant na sopotnikovem sedežu in dva zadaj. Eden je mrtev visel čez šipo,” je opisala zdravnica Dajna Buić Rerečić. “Šalamon bi lahko pri hitrosti 20, 25 ali 30 kilometrov na uro odstopil prednost golfu in nesreča se ne bi zgodila,” je prepričan Smrekar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.