Mučena in ubita Zorica na avtu našla sledilno napravo

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Sojenje Milanu Trivkoviću, članu združbe, ki je leta 2014 ugrabila in do smrti mučila takrat 32-letno Zorico Škrbić. Priče tudi o njenem odnosu z Dejanom Vidmarjem.
Oglej si celoten članek

Na ljubljanskem sodišču so pred senatom po pisanji Dnevnika danes prebirali izpovedi prič v primeru mučenja in smrti Zorice Škrbić, ki ga je osumljen Milan Trivković, član združbe, ki se je nad pokojno spravila zato, da bi jim povedala, kje je 20 milijonov evrov, ki so jih njen partner Dejan Vidmar in njegovi kolegi ukradli iz sefov SKB.

Kot je prepričano tožilstvo je Trivković skupaj z Željkom Petrovićem in Blagojem Sazdovom 32-letnico odpeljal v gozd ob robu Ljubljane. Sam naj bi nato odšel, druga dva sta jo mučila do jutra. To sta na sodišču tudi priznala. Kot je znano, sta jo pri Podpeči nato odvrgla iz avta, kjer je zaradi hudih poškodb umrla.

Kot so povedali njeni prijatelji, priče v primeru, se Zorica ni počutila ogroženo; na avtu je sicer opazila sledilno napravo, a prepričana je bila, da so ji jo namestili policisti. Opazila naj bi tudi kriminaliste, ki naj bi hodili okrog njene hiše. Ves čas sojenja njenemu partnerju Dejanu Vidmarju je trdila, da ni kriv in da mu delajo krivico.

Zatrjevala je, da ne ve, kje je denar in da če bi ga res imela s partnerjem, da bi "že zdavnaj šla". NJeni prijateljici sta kot priči zatrdili, da denarja ni imela na pretek, a da ji ga tudi zmanjkovalo ni, saj je delala tudi po 20 ur na dan. Hodila je dvakrat na teden k frizerju, na lepotne popravke v Beograd in ves čas verjela, da bo Vidmar oproščen in da bosta potem skupaj odšla na potovanje. Vidmarja naj bi imela zelo rada. "Ne le sto, pač pa petsto odstotno," je po pisanju Dnevnika zatrdila ena izmed prič.

Zorico Škrbić so mučili na območju Trivkovićevega doma; kot meni tožilstvo, je kraj zločina izbral nekdo, ki območje dobro pozna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.