Muhič dal Hypu 14 dni časa

Foto: Jerca Božič Kranjec dolenjska 26.02.08...alojz muhic...foto: jerca bozic-kranjec
V nekdanji upravni enoti zdaj bivajo brezdomci.
Oglej si celoten članek

Hypo Leasing naj bi v naslednjih dveh tednih predstavil rešitev za propadajočo stavbo na Novem trgu 6, kjer je do pred sedmimi leti domovala upravna enota, ali pa predlagal rušenje, je povedal župan Alojzij Muhič.

"Če objekta ne bo porušil Hypo, ga bomo poskušali porušiti mi in na tem mestu uredili parkirne prostore," je po zadnjem sestanku s predstavniki Hypo Leasinga še povedal Muhič ter dodal, da se že vsa leta, odkar je župan, dobiva na pogovorih na to temo, sicer vsakič z novim 
lastnikom.

Hypo Leasing je, potem ko je stavbo zapustila upravna enota, že njen tretji lastnik po vrsti: najprej jo je odkupilo podjetje Elektroservisi iz Trzina, nato jo je to prodalo Betonalu iz Trebnjega, od katerega jo je zaradi zapadlega poroštva prevzel Hypo Leasing.

Na Hypu skrivnostni

"Skupaj s predstavniki lokalne oblasti si prizadevamo, da zadevo čimprej rešimo, zato vse aktivnosti potekajo v tej smeri, o podrobnostih projekta pa je še prezgodaj govoriti," so nam na vprašanje o njihovih načrtih s stavbo odgovorili v Hypo 
Leasingu.

Zdaj dom brezdomcev

V propadajoči stavbi, ki je videti tudi nevarna, med razbitim pohištvom in kupi nesnage živi nekaj brezdomcev, med njimi tudi Srečko Hudorovac, ki ima sicer v romskem naselju na Ruperč vrhu hišo in bivalni kontejner.

 

Zrušiti. Čez dve leti bo Novo mesto praznovalo 650. obletnico ustanovitve, ki naj bi jo pričakalo olepšano tudi na zunaj. Župan Muhič si je zadal, da vsaj do takrat mestne sramote na Novem trgu ne bo več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:35 23. Maj 2013.

    Tale novomeški župan malce meša meglo. Je nesposoben in sedaj za nastalo situacijo krivi Hypo leasing in tako zakriva svojo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.