Munc zbira podpise

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Svetovalnica Akcija! začela zbirati podpise za odpravo pripora očeta "koroške deklice". Munc: Zaščita otroka je potrebna, dokler se nevarnost zlorabe ne izključi.
Oglej si celoten članek

Svetovalnica Akcija! je začela zbirati podpise za odpravo pripora očetu "koroške deklice", saj so prepričani, da se nad njim in njegovo družino izvaja institucionalno nasilje in nobena od uradnih institucij ne želi slišati ali videti dokazov v prid očetu.

Poleg tega, je včeraj ponovil Munc, še vedno ostaja odprto vprašanje, kolikšna je verjetnost, da je bila deklica zlorabljena. V svetovalnici poudarjajo, da bodo, ker konkretnih odgovorov v zvezi s primerom še ni in ker oče nadaljuje pregon kot subsidiarni tožilec, njemu in deklici še naprej zagotavljali pomoč. "Zaščita otroka je potrebna, dokler se nevarnost, tveganje in kakršnokoli ravnanje v škodo otroka ne izključi," so zapisali v včerajšnji izjavi za javnost.

Oče nadaljuje pregon

Spomnimo, sodišče je lani odločilo, da mora oče deklico izročiti materi. Ker deklice zaradi suma, da jo spolno zlorablja materin oče, ni želel izročiti, je četrtega marca letos potekala sodna izvršba, pri kateri je sodelovala tudi policija. Deklice na očetovem domu takrat niso našli. Očeta je policija priprla 23. julija.

Policijska preiskava obtožb o spolni zlorabi ni potrdila, tožilstvo v Slovenj Gradcu pa je očetovo ovadbo zavrglo. Pregon kot subsidiarni tožilec od tedaj naprej nadaljuje oče, ki poskuša zbrati dokaze in dopolnitev izvedenskega mnenja.

Izvedensko mnenje, na katerem je temeljila odločitev sodišča, zlorabe deklice ni ne potrdilo ne izključilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.