Mura bo naraščala, neurja tudi dopoldne

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Neurja so tudi danes dopoldne nevšečnosti povzročala predvsem na severu države. Zaradi palzu so morali zapreti tudi nekatere ceste.
Oglej si celoten članek

Neurja nevšečnosti povzročala tudi dopoldne, predvsem na severu države. Zaradi plazu je zaprta cesta Zgornja Radovna-Krma proti Kovinarski koči v občini Gorje, cesto Podvelka-Lehen v občini Podvelka. Cesto so že očistili. Je pa voda je poškodovala tudi cesto v Tamarju v občini Kranjska Gora, ki je še vedno zaprta. Kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje jo bodo skušali popraviti v naslednjih dneh.

Včeraj najhuje na Celjskem in Gorenjskem

Območje Velenja včeraj zvečer zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalila 20 stanovanjskih ter tri poslovne objekte. Posredovalo je 81 gasilcev z 12 vozili iz prostovoljnih gasilskih društev Velenje, Šalek, Bevče, Pesje in Vinska Gora. Ti so izčrpavali vodo iz objektov, čistili prepuste in pregledali območje, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Bralec nam je poslal fotografijo zalitega podhoda.

V Kranju in Predosljah je meteorna voda zalila prostore v šestih stanovanjskih objektih ter avtobusni postaji. Izčrpali so jo gasilci, ki so morali posredovati tudi na Valjavčevi ulici. Tam so prekrili približno pet kvadratnih metrov odkrite strehe stanovanjske hiše.

Zaradi močnega vetra se je v Srednji vasi pri Šenčurju podrl gradbeni oder ob stanovanjski hiši in padel na cesto. V Srednji vasi je odkrilo tudi del strehe stanovanjske hiše. V Visokem se je podrlo drevo na cesto proti športnemu centru.

Zaradi močnega vetra se je na severu države podrlo več dreves, zalilo pa je tudi več cest in stanovanjskih objektov.

Foto: Arso Sneg na kredarici

 

Danes še možne nevihte

Danes popoldne bodo padavine postopno ponehale, delno se bo zjasnilo, na Primorskem bo začela pihati šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Ponoči se bo znova pooblačilo, ponekod bo občasno deževalo, a količina padavin bo majhna. Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija.

Fotografije posledic neurja nam lahko posredujete s pomočjo spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • zic
    08:01 15. Julij 2012.

    škornje gor pa čez podhod, noben se ne bo stopil

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.