Mura bo poplavljala še tri dni

Foto: Arso
Foto: Arso
Pretoki večine rek po državi so močno povečani. Mura je začela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov.
Oglej si celoten članek

O poplavah poročajo iz Beltincev in Ljutomera. Mura je v Gornji Radgoni že dosegla 3. stopnjo intervencijskih vrednosti. Pretok je sredi popoldneva znašal 778 kubičnih metrov v sekundi in še narašča. Vse pristojne službe v Lendavi, Razkrižju, Črešnovcih, Ljutomeru, Beltincih, Veržeju, Murski Soboti, Križevcih, Tišini, Radencih in Apačah so v stanju pripravljenosti za ukrepanje.  

Znotraj protipoplavnih nasipov bo reka predvidoma poplavljala do četrtka, napovedujejo na oddelku za hidrološko prognozo agencije za okolje.

Preglavice z naraščajočimi rekami tudi na Dolenjskem

Bregove je na nekaterih območjih že prestopila tudi Krka. Predvidoma zvečer bo v Podbočju presegla opozorilni pretok dvesto kubičnih metrov na sekundo, pod vodo bo večina področij, kjer reka pogosto poplavlja.

Reka Dravinja v zgornjem toku sicer upada, a nevarnosti še ni konec. Na agenciji za okolje opozarjajo, da bo danes še poplavljala na območjih pogostejših poplav.

Tudi pretok Drave je povečan, v Dravogradu znaša 1000 kubičnih metrov na sekundo. 

Več o neurju, ki je po državi divjalo ponoči lahko preberete na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.