Mura grozila sredi noči

Foto: Žurnal24
Reka Mura je ponoči dosegla vrh struge, proti jutri pa se je rast gladine začela umirjati in nato padati proti običajni ravni.
Oglej si celoten članek

Včerajšnje nevihte, ki so se razdivjale ob prehodu hladne fronte, so povzročile naraščanje rek po vsej državi, največ skrbi pa je povzročila Mura. Ta je v noči na nedeljo še naraščala in poplavljala znotraj protipoplavnih nasipov.

Njen pretok se je začel povečevati okoli 14. ure, nekaj po 19. uri je presegla opozorilni pretok 635 kubičnih metrov na sekundo, do enih danes zjutraj pa se je na merilni postaji v Gornji Radgoni povečal kar za štirikrat, z običajnih 200 kubičnih metrov kar na 766 kubičnih metrov na sekundo. Gladine reke je narasla s 150 centimetrov na 350 centimetrov.

Pretok reke Mure je že zgodaj dopoldne v Gornji Radgoni upadel pod opozorilno vrednost. Kljub upadanju reke v zgornjem toku bo poplavni val potoval preko Slovenije še ves
dan. Vodnatost reke bo nekoliko bolj upadla šele v ponedeljek.

Podatki o naraščanju reke Mure. © ARSO

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.