Mura – močnejša kot pred stečajem

Foto: Žurnal24 Darja Radić
Vlada bo podjetju Aha moda namenila slabih šest milijonov evrov. Rezultat: v dveh letih bo na novo zaposlenih 920 delavcev iz Pomurja.
Oglej si celoten članek

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je napovedala, da bodo po danes sprejetem vladnem sklepu podjetju Aha moda, ki je v angleškem lastništvu, namenili 5,8 milijona evrov. Aha moda bo odkupila podjetje Mura in partnerji v stečaju, posodobila podjetje in proizvodnjo ter v prihodnjih dveh letih na novo zaposlila 920 delavcev, prevzeli pa bodo tudi že okoli 600 obstoječih delavcev v Muri.

Vrednost celotne investicije sicer znaša 19 milijonov evrov.

"Ta primer dokazuje, da ni vedno slabo, če gre podjetje brez perspektive v stečaj in se zdrava jedra z novimi investitorji postavijo na noge," je ob tem dejala Radićeva.

51 delovnih mest v Savinjski dolini
Druga spodbuda pa znaša 7,8 milijona evra. Namenili jo bodo avstrijskemu podjetju BSH hišni aparati, ki bo širilo proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov. Savinjska dolina bo s tem dobila 51 novih delovnih mest.

Odločitev UKV "ni politična"
Ministrica je stoodstotno zatrdila, da ni bilo političnega poseganja v odločanje Urada za varstvo konkurence. "Kar se mene tiče, političnega vpliva ni bilo." Po njeni oceni je bolje, da je UVK reagirala takoj na začetku, saj bodo zdaj vsi nadaljnji postopki lahko jasni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.