Mura že upada, poplave še jutri in v torek

Foto: Srbebl 2012
Foto: Srbebl 2012
Pretok reke Mure v Gornji Radgoni je začel upadati. Reka je poplavila cesto med naseljema Razkrižje in Gornja Bistrica, zaprt je tudi mejni prehod na Hotizi.
Oglej si celoten članek

"Pretok reke Mure v Gornji Radgoni je danes ob 17. uri znašal 1035 m3/s in se postopno zmanjšuje, pretok Mure v Petanjcih pa 1045 m3/s in je ustaljen. Mura bo še naraščala na območju ob meji s Hrvaško danes zvečer in v ponedeljek dopoldan. V celotnem toku Mure v Sloveniji reka poplavlja znotraj poplavnih nasipov," so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poplave povzročile številne nevšečnosti

Zaradi poplavljanja Mure je za promet zaprt obmejni prehod Hotiza in regionalna cesta Razkrižje - Bistrice - Črenšovci, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Zaradi sproženja plazu v kamnolomu Sotina je za ves promet zaprta regionalna cesta skozi naselje Sotina, ki vodi mimo kamnoloma v Avstrijo. Kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se se začele krušiti skale velikosti do enega metra in padale na cesto, ki povezuje mejni prehod z Avstrijo. Delavci cestnega podjetja in policija so zavarovali cesto.

Ob pol devetih zjutraj so v Gornji Radgoni pri domu starejših občanov, gasilci PGD Gornja Radgona očistili dostop do visokovodnih nasipov zaradi lažjega transporta protipoplavnih vreč.

Ob 9.10 so ob naselju Ižakovci, občina Beltinci, gasilci PGD Ižakovci opazili prepuščanje nasipa reke Mure na dveh mestih. "Trenutno potekajo aktivnosti za zavarovanje nasipa. Stanovanjske hiše še niso ogrožene. Ob 13.00 so gasilci PGD Ižakovci izvedli ogled objektov na Otoku ljubezni ob reki Muri.

Premestili in pričvrstili so premični inventar, ker je višina vode na otoku presegla 80 centimetrov. Preverili so tudi stanje broda in mlina, ter ugotovili močno obremenjenost jeklenih vrvi na obeh objektih. Na pomolu broda je voda odnesla okoli 20 metrov varovalne ograje"

Ob 9.15 so v naselju Melinci, občina Beltinci, gasilci PGD Melinci ob pomoči vaščanov s protipoplavnimi vrečami zavarovali gostinski objekt znotraj poplavnih nasipov.

Ob 10.50 se je na nasip reke Mure v Moti, občina Ljutomer, podrlo drevo. Gasilca PGD Mota sta podrto drevo odstranila z nasipa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.