Mussomeli novi veleposlanik

Foto: Žurnal24 ZDA bo v Sloveniji po novem zastopal Mussomeli.
Barack Obama je za novega veleposlanika ZDA v Sloveniji imenoval Josepha Adama Mussomelija. Nadomestil bo Yousifa Boutrosa Ghafarija.
Oglej si celoten članek

58-letni karierni diplomat Mussomeli je bil nazadnje pomočnik vodje misije v Afganistanu, sicer pa je bil med drugim tudi ameriški veleposlanik v Kambodži.

Diplomiral je iz političnih ved na Trenton State College in doktoriral iz prava na Rutgers Law School. Kariero v ameriški diplomatski službi je začel leta 1980, odtlej pa je med drugim služboval v Egiptu, na Filipinih, v Šrilanki, Maroku in Panami.

Mussomeli bo veleposlaniški stolček v Ljubljani zasedel po več kot enem letu. Prejšnji veleposlanik Yousif Boutros Ghafari je namreč januarja lani odstopil, odtlej pa je veleposlaništvo vodil začasni odpravnik poslov Bradley A. Freden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.