MZ: "O kršitvah nimamo informacij"

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
"Na ministrstvu nimamo informacij o kršitvah, na katere opozarja Fides," so na zdravstvenem ministrstvu komentirali napoved splošne opozorilne stavke zdravnikov.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z ministrstva, so presenečeni nad vsebino sporočila glavnega odbora sindikata Fides o napovedani splošni opozorilni stavki 4. aprila, v katerem zahtevajo odpravo s strani Fidesa ugotovljenih domnevnih kršitev.

Glavni odbor Fidesa je v sredo zvečer napovedal enourno opozorilno stavko zdravnikov in zobozdravnikov.

Po trditvah Fidesa zdravstveni zavodi zdravnikom plačujejo zagotavljanje nujne medicinske pomoči po tako imenovanih dežurnih delovnih mestih brez njihovih pisnih soglasij ali na podlagi neprostovoljnih soglasij.

"Na ministrstvu nimamo informacij o kršitvah, na katere opozarja Fides. Menimo, da kršitev ni, saj soglasja v vseh primerih izvajanja neprekinjenega zdravstvenega varstva niso potrebna, kar je bilo predstavnikom Fidesa ob podpisu sporazuma 8. septembra 2010 tudi predstavljeno, sporazum pa ne more mimo zakona o delovnih razmerjih," so sporočili z ministrstva za zdravje.

Ob tem so še dejali, da bo minister Dorijan Marušič zaradi uradnega obiska v Črni gori, predstavnike Fidesa na sestanek povabil prihodnji teden.

Na napovedano stavko zdravnikov se je odzval tudi premier Borut Pahor. Ker je o tem izvedel po seji vlade, se z ministrom za zdravje še uspel pogovoriti.

Dejal pa je, da je do 4. aprila še dovolj časa, da se reši problem, na katerega želijo stavkajoči opozoriti. Upa tudi, da stavka ne bo potrebna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.