Na begu do smrti povozil še 33 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
Voznik avtobusa je najprej po nesreči do smrti povozil pešca, nato pa med begom še 33 ljudi. Množica skušala linčati voznika s potniki avtobusa vred.
Oglej si celoten članek

Avtobus, nad katerim je voznik izgubil nadzor in zapeljal v množico ljudi v mestu Gonaives na Haitiju, je najprej do smrti povozil nekega pešca, enega pa ranil. Ko je voznik skušal z avtobusom pobegniti, pa je povozil več orkestrov uličnih glasbenikov in ubil še 33 ljudi.

Predstavniki haitijskih oblasti so francoski tiskovni agenciji AFP povedali, da je v mestu, ki leži 150 kilometrov severno od prestolnice Port-au-Prince, avtobus ubil skupno 34 ljudi, 15 pa ranil.

Reševalci so poškodovane odpeljali v bolnišnico, medtem ko je policija skušala pomiriti jezno množico, ki se je zbrala na kraju nesreče.

"Ljudje, ki niso bili žrtve nesreče, so skušali zažgati avtobus skupaj s potniki v njem," je povedal predstavnik lokalnih oblasti Faustin Joseph. Dodal je, da so "avtobus, potniki in voznik zaščiteni na lokalni policijski postaji".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.