Na Blejskem otoku germansko svetišče

Foto: Žurnal24 Udeleženci četrtkove predpremiere dokumentarnega filma Hitlerjeva biblija so se
Dokumentarni film. O Hitlerjevih načrtih z Bledom. Namesto cerkve svetišče germanskemu bogu.
Oglej si celoten članek

V Grand Hotelu Toplice je bila pred dnevi predpremiera dokumentarnega filma Hitlerjeva biblija, ki razkriva Hitlerjeve načrte z Bledom in slovensko vohunsko zgodbo.

Na predstavitvi so poudarili, da gre za dokumentarec, ki na nepolitičen način odkriva prezrte skrivnosti slovenske medvojne zgodovine. Nastal je v sodelovanju RTV Slovenija, Astral filma in Produkcijske skupine Mangart; scenarist in režiser filma je Miha Čelan, producent pa Tomaž Grubar.

Film je nastal po obveščevalskem dnevniku Jožeta Jana - Iztoka, ki je med letoma 1943 in1945 na Bledu vodil samostojno obveščevalsko mrežo, zgodba pa razkriva ljudem malo znane načrte nacistov, ki so nameravali porušiti cerkev Marijinega oznanjenja na Blejskem otoku in na tistem mestu zgraditi svetišče germanskemu bogu Votanu ter na Bledu vpeljati novo nacistično religijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.