Na Brniku si obetamo novo nizkocenovno letalsko družbo Eurowings

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Na ljubljanskem letališču naj bi že v začetku leta pričakali novo letalsko dužbo.
Oglej si celoten članek

Nemški nizkocenovnik Eurowings, ki je del Lufthanse, naj bi neuradno s 15. januarjem 2018 začel leteti med Ljubljano in Düsseldorfom.

Seznam letov med Ljubljano in Düsseldorfom pa je že razviden iz urnika, ki ga je sestavilo letališče v Düsseldorfu do sredine marca. Na novi letalski liniji naj bi leteli trikrat tedensko, in sicer ponedeljek, petek in nedeljo.

Urnik letov objavljen na spletni strani nemškega letališča

Kljub temu pa naj bi bile v tem trenutku še vedno mogoče spremembe. "Potrditve o vzpostavitvi linije za Düsseldorf v januarju še nimamo," so se za Žurnal24 namreč odzvali pri Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. A pri tem potrjujejo, da je tudi Eurowings eden od številnih letalskih prevoznikov, ki jih nagovarjajo za vzpostavitev novih linij z ljubljanskega letališča.

Uradna pojasnila Eurowings, ki se v zadnjem obdobju širi na območje držav nekdanje Jugoslavije, še pričakujemo.

Eurowings je med drugim konec oktobra prav tako že uvedel linijo med hrvaško prestolnico in Düsseldorfom, kar je že peta redna linija. Poleg Düsseldorfa Zagreb že povezujejo z Berlinom, Hamburgom, Stuttgartom in Kölnom. Zasedenost letal na letih na Hrvaško je 90-odstotna. Na Hrvaškem pa so že napovedali odpiranje dodatnih linij.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:32 10. November 2017.

    Hvala bogu, čimprej. Če letiš za cca 60-100 eur ko imajo akcije se to veliko bolj splača kot iz avtom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.