Na cesto gre sedem pedagogov

Foto: Žurnal24 “Žal nam je vsakega posameznika, vendar smo pri vseh postopkih spoštovali pravno
FHŠ. Deseto obletnico obstoja bodo praznovali v znamenju medkulturnosti.
Oglej si celoten članek

“Morali smo zmanjšati število zunanjih sodelavcev in se opreti na lastne kadre – to so bili pa predvsem izvajalci izbirnih predmetov,” je dejala Vesna Mikolič, dekanja Fakultete za humanistične študije (FHŠ) Koper, o odpuščanjih, zaradi katerih je v letošnjem študijskem letu brez službe ostalo sedem pedagoških delavcev.

“Razloga za odpuščanja sta dva; noben študijski program nima več 4. letnika, prav tako pa ni še študentov, ki bi končevali 1. stopnjo študija in se vpisovali v 2. stopnjo. Drugi razlog pa tiči v tem, da smo morali zmanjšati obseg izbirnih predmetov zaradi neustreznega financiranja bolonjskega sistema,” je pojasnila Mikoličeva.

Mednarodno praznovanje
Deseto obletnico obstoja bo FHŠ praznovala z mednarodnimi znanstvenimi konferencami, posvečenimi medkulturnim študijem. Danes in jutri se bo odvijala konferenca Slovenski jezik v stiku, na kateri bodo obravnavali sodobne usmeritve večjezičnega in manjšinskega izobraževanja. Udeležence bo nagovoril častni pokrovitelj, predsednik države Danilo Türk.

Trinajstega in 14. oktobra bo prvi znanstveni simpozij o pisatelju Borisu Pahorju. “Obravnavali bomo bolj družbena in sociološka vprašanja, povezana s Pahorjem, ne samo literarna,” je pojasnil Krištof Jacek Kozak, prodekan za mednarodno dejavnost in razvoj FHŠ. Znanstveni sestanek Prostori medkulturnosti se bo odvijal 25. in 26. novembra, “Govora bo o razumevanju, kaj medkulturnost je, za kar je naš prostor idealen,” je povedal Ernest Ženko, član programskega odbora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.