Na dan invalidov plačali za nepravilno parkiranje

Foto: Poslal bralec
Foto: Poslal bralec
Mariborski policisti so s poostrenim nadzorom parkiranj na prostorih, označenih za invalide, obeležili mednarodni dan invalidov. Voznikom izrekali globe.
Oglej si celoten članek

"Med 8. in 14. uro smo mariborski policisti na območju naše policijske uprave izvajali poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem voznikov. Ob mednarodnem dnevu invalidov smo poudarek dali na ugotavljanje kršitev na parkirnih prostorih za invalide," pove Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

V šestih urah so policisti ugotovili 73 kršitev nepravilno parkiranih vozil, od tega 61 na mestih za invalide. "Za ugotovljene prekrške smo 35 kršiteljem izrekli globo, na 31 parkiranih vozilih pustili obvestilo o prekršku, sedem kršiteljev pa smo le ustno opozorili," pove Šadl.

Globa za neupravičeno parkiranje na prostoru, označenem za invalide, znaša 80 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:32 5. December 2014.

    kaj pa če bi bila akcija in bi samo opozarjali ,a to pa ne ni to neki prekršek ne bi …

  • 15:44 4. December 2014.

    Kazen je ustrezna. Nadzor je slab. Da ima kaznovanje in zakon nek smisel, mora biti možnost nadzora taka, da ujame …

  • 13:52 4. December 2014.

    Kazni so prenizke. Invalidov je vedno več, parkirnih mest za njih pa je premalo. Pa še te zasedejo oz, vzamejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.