Na dan norcev dražje cigarete

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal)
Ljubitelji cigaretnega dima bodo od 1. aprila za ta užitek plačevali več. V vladni proceduri je predlog spremembe uredbe o trošarinah na cigarete.
Oglej si celoten članek

Predlog uredbe predlaga, da se bo cena za zavojček najbolj prodajanih cigaret s sedanjih 2,49 evra povišala na 2,64 evra, torej za 15 centov. Sorazmerno bodo dražje tudi druge vrste cigaret.

Predlog je do petka še dovzeten za pripombe, nato pa bo šel v formalno vladno potrjevanje. Dražje cene bodo v veljavo stopile s 1. aprilom.

Podražitev cigaret je sicer predvidena v lani sprejetem trošarinskem zakonu. Nova podražitev se obeta tudi prihodnje leto.

Po izračunih Financ naj bi se v proračun z dvigom trošarine nateklo dodatnega 1,24 milijona evrov na mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.