Velik požar: Od koče ni ostalo ničesar

Foto: Planinska zveza Slovenije
Foto: Planinska zveza Slovenije
Koča pogorela do tal, na delu več gasilskih enot.
Oglej si celoten članek

Na portalu Uprave RS za zaščito sporočajo, da je ob 19.27 uri zagorela planinska koča na Radegudi v občini Mozirje. "Na kraju so  gasilci PGD Mozirje, Rečica ob Savinji, Pobrežje ob Savinji, Grušovlje, Gorica ob Dreti in Ljubno ob Savinji," so zapisali.

"Od koče ni ostalo ničesar," je za 24 ur zvečer dejal poveljnik PGD Mozirje Stane Weiss. K sreči je bila zaprta, zato nikogar ni bilo tam, je še dodal. Policija si bo kraj ogledala jutri, gasilci pa so požar lokalizirali, škoda nedavno obnovljene koče pa bo ogromna. 

TV Slovenija poroča, da je sodeč po plamenih, povsem zagorela znana Mozirska koča na Golteh, ki leži nedaleč od tamkajšnjega smučišča. Na 1356 metrih nadmorske višine je koča zlasti v zimskih razmerah težko dostopna, gašenje je praktično nemogoče.

xxx

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:59 24. Februar 2021.

    treba denar za prezivetje dobit. posledica jansizma.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.