Na Goriškem trije v bolnišnico zaradi radioaktivnega sevanja

Foto: Shutterstock Znak za radioaktivnost Foto: UKC LJ UKC Ljubljana: Izdelava radioaktivnega zdravila
V nekem podjetju v Tržiču v goriški pokrajini je prišlo do izpusta radioaktivnega materiala.
Oglej si celoten članek

Tri zaposlene so morali prepeljati v bolnišnico. Njihovo stanje naj bi bilo dobro, pristojne oblasti pa tudi zagotavljajo, da ni nevarnosti za prebivalstvo, poroča tržaški časnik Il Piccolo.

Do izpusta naj bi prišlo v podjetju v industrijski coni v Tržiču. Puščala naj bi naprava za gamografijo, izšel pa naj bi radioaktivni iridij 192. Pri tem so bili trije delavci izpostavljeni radiaciji. Dva so odpeljali v bolnišnico v Gorici, enega pa v bolnišnico v Ravenni.

Na območju nesreče so posredovali gasilci in policija, pa tudi specializirana enota za jedrsko in radiološko posredovanje, ki so potem izključili nevarnost kontaminacije okolja, še navaja Il Picoclo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.