Na hišah jih skorajda ni več

Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj Foto: Saša Despot Zastave za prvi maj
Zastave še zdaleč ne visijo več na vsaki hiši, a nekaj smo jih našli.
Oglej si celoten članek

Če ste bili kdaj državljani Jugoslavije, se verjetno še spomnite, da so zastave ob praznikih tedaj visele skoraj z vsake hiše, za mlajše generacije pa to ni več tako samoumevno. Kakor tudi ne, da za to obstajajo posebna pravila.

Recimo, zastava se praviloma izobesi na dan pred praznikom in se umakne naslednji dan po prazniku oziroma prvi delovni dan po prazniku, lahko pa je stalno izobešena, ko gre za označevanje poslopij, v katerih so sedeži ministrstev ali drugih državnih organov ali organov lokalnih skupnosti.

Ne za krščanski praznik

Zakonske izjeme, ko zastav ne izobešamo, so krščanski prazniki ter 1. in 2. januar ter 31. oktober in 1. november. Pravila ureja zakon o praznikih dela in dela prostih dnevnih ter zakon o grbu, zastavi ter himni.

Kakšen odnos do državnih simbolov imate vi?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:19 27. April 2015.

    jojo15 skakalni bučman.

  • 15:31 2. Maj 2014.

    Super igra za krajšanje časa.<br /><br />Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je …

  • 11:26 2. Maj 2014.

    Pa kaj ste nori, da bom na komunistični praznik obešal zastavo? Zastavo obesim 25. junija in 26. decembra. To sta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.