Na Hrvaškem skoraj milijon slovenskih turistov

Foto: Žurnal24 Pogled na Dubrovnik.
Nemci, Italijani in Slovenci so še vedno daleč najštevilnejši turisti na hrvaški obali. Slovenskih turistov je bilo letos skoraj milijon.
Oglej si celoten članek

Čeprav prihaja na hrvaški Jadran vedno več gostov iz vse večjega števila držav, so Nemci, Italijani in Slovenci še vedno daleč najštevilnejši turisti na hrvaški obali, piše današnja Slobodna Dalmacija. V letu 2007 je bilo na Hrvaškem 1,5 milijona gostov iz Nemčije, 1,2 milijona iz Italije in 980.000 iz Slovenije, vsi ti pa prinašajo levji delež k sedem milijard evrov vrednemu turističnemu poslovanju, poudarja splitski časnik. Sledijo Avstrijci (781.000) in Čehi (662.000).

Čeprav so turisti iz Rusije, Španije ali Srbije ustvarili tudi večkratno zvišanje turističnih obiskov v primerjavi z letom 2006, so to še vedno razmeroma majhne številke, dodaja Slobodna Dalmacija. Ruskih turistov je bilo 152.000, španskih 145.000, srbskih 64.000, danskih 74.000 in japonskih 61.000.

" Še vedno je na Hrvaškem nemških turistov desetkrat več, kot je španskih ali ruskih, in dvajsetkrat več kot turistov iz katerekoli skandinavske države ali z Japonske. Zaradi tega ne držijo ocene, da bi nekateri manjši trgi lahko 'zamenjali' tiste velike in glavne trge," je še poročal časnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.