Na Hrvaškem Slovenca ogoljufal za več deset tisoč evrov

Foto: Profimedia
Hrvaški policisti preiskujejo ovadbo slovenskega državljana.
Oglej si celoten članek

Policisti v Varaždinu preiskujejo ovadbo 58-letnega slovenskega državljana, ki je bil žrtev goljufije. Neznanemu moškemu, ki se je po telefonu predstavil kot kriminalist iz Zagreba, je prejšnji mesec izplačal več 10.000 evrov kot nadomestilo za pomoč pri pravosodnem postopku.

Neznani moški je prejšnji mesec poklical 58-letnika in se predstavil kot kriminalist iz Zagreba. Povedal je, da je seznanjen s pravosodnim postopkom, ki ga slovenski državljan vodi proti več družinam na Hrvaškem zaradi goljufije. Izrazil je pripravljenost, da bi pomagal 58-letniku, da bi čim prej dobil denar od ene od finančnih institucij, so danes zapisali na spletni strani varaždinske policijske uprave.

Potem ko je Slovenec sprejel ponujeno pomoč, je moški zahteval in tudi večkrat dobil denarno nadomestilo. Potem ko je prejel več deset tisoč evrov, se ni več oglašal po telefonu. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja in iskanjem storilca, so dodali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:01 6. Julij 2019.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil …

  • 22:33 4. Julij 2019.

    to ni kaznjivo dejanje, on ga je vprašal za denar ta pa mu ga je dal, vsi lažejo, če je …

  • 19:02 4. Julij 2019.

    prav da ga je,ker je naiven do amena

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.