Na Jesenicah umrli trije novorojenčki?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V jeseniški bolnišnici so sestavili komisijo zdravstvenih strokovnjakov, ki bodo pripravili poročilo o nedavnih zapletih na porodniškem oddelku.
Oglej si celoten članek

Med drugim bodo poročilo pripravili tudi o smrti novorojenčka. V komisiji sodelujeta tudi dva zunanja člana, poročilo pa bodo po zaključku analize poslali na ministrstvo za zdravje, so sporočili iz Splošne bolnišnice Jesenice.

O dogodkih so že obvestili ministrstvo za zdravje, so pojasnili. Ob tem navajajo, da v primeru razjasnitve dogodkov ravnajo v skladu z varovanjem osebnih podatkov, z internimi postopki in v skladu z navodili ministrstva za zdravje. Zaenkrat starši želijo, da o dogodkih podrobneje ne poročamo, trdijo v bolnišnici.

Umrli naj bi trije novorojenčki

Spletni portal 24ur.com je danes poročal o anonimnem pismu, ki razkriva, da so v zadnjih dveh mesecih v jeseniški bolnišnici umrli trije novorojenčki. Ministrstvo za zdravje je po poročanju omenjenega spletnega portala prejelo obvestilo jeseniške bolnišnice o "opozorilnih nevarnih dogodkih s področja porodništva".

Eno obvestilo so prejeli v začetku julija, drugo v začetku avgusta, tretje pa danes, a naj bi se dogodek zgodil v sredini junija. Šlo naj bi za en primer smrti novorojenčka, en primer smrti ploda v maternici, v enem primeru pa je bil otrok premeščen v ljubljanski klinični center na nadaljnje zdravljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:11 25. Avgust 2013.

    skrbno pogledati kdo dela in kako razmišlja...poznam dohtorje ki so skrajno desni v besedah ..in kdaj besede ratajo praxa??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.