Na južni meji se spet iskri

Foto: Žurnal24 Borut Hočevar
Postavitev hrvaških tabel na levem bregu Dragonje je obudila spomine.
Oglej si celoten članek

Zakaj so hrvaški lovci dva meseca pred slovenskimi volitvami na južnem bregu Dragonje postavili nove table? Je bilo nujno prav zdaj označiti, kje je meja med umaškim in bujskim lovskim revirjem? Marjan Podobnik in Joško Joras sta odgovorila pričakovano: na glas, da tabel ne more nihče spregledati. Vročekrvneži so spet dobili priložnost, da zaženejo cirkus. Piranski zaliv, Hotiza, lovski revir.

Ljubitelji zarot so dobili priložnost, da skujejo novo. Se je s hrvaškimi lovci kdo pogovarjal ali celo dogovarjal? So vpletene obveščevalne službe? Premier Janša pa utegne dobiti priložnost, da pomiri duhove, če se bodo preveč razgreli. In priložnost, da se potrdi kot voditelj za krizne razmere. Postavitev hrvaških tabel na levem bregu Dragonje je obudila spomine.

Čakamo ministre
Zadnji tedni pred volitvami so tako vse bolj tradicionalno obarvani. Južna meja, korupcija (tokrat tajkunstvo), izbrisani. Pojavljajo pa se tudi povsem novi elementi. Zdi se, da se del levice "drži nazaj". LDS in Zares bi morda lahko pridobila več glasov, a bi jih odvzela Pahorju in ogrozila njegovo zmago nad Janšo. Zoprna dilema. Stranke so večinoma že sestavile programe, zdaj morajo zapisano še razložiti. In konkretizirati. Da bomo lažje ocenili, kdo bo bolj vneto lovil tajkune in kdo bo gradil cenejše predore. Pričakujemo tudi soočenje na primer Janševega kandidata za finančnega ministra in najbolj verjetnega kandidata za to mesto na levici. Janša je svojega že napovedal, to pa pomeni, da se bo moral kmalu pojaviti tudi njegov levi tekmec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.