Na Kofcah umrl izkušen planinec

Foto: Žurnal24
Po vzponu na Kofce je izkušen planinec med prečkanjem snežišča zdrsnil in umrl.
Oglej si celoten članek

Na Kofcah v občini Tržič so včeraj nekaj po 20. uri pod vodstvom policije začeli iskalno akcijo pogrešane osebe, a jo zaradi teme prekinili. Policisti so danes zjutraj z akcijo spet nadaljevali. 75-letnega moškega so žal našli mrtvega na vpadnici Gromovega roba, med Kofcami in Kladivom. "Po prvih ugotovitvah je pogrešani med prečkanjem snežišča zdrsnil okoli 200 metrov v globino. Zaradi poškodb je umrl na kraju nesreče," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Že zjutraj nam je komandir Policijske postaje (PP) Tržič Mitja Perko povedal, da so z iskalno akcijo gorski reševalci, policisti in vodniki reševalnih psov nadaljevali zgodaj zjutraj – iz vpisne knjige na Kofcah so ugotovili, da je moški vrh dosegel. Moški je bil izkušen planinec, nam je še dejal.

S podobnimi primeri imajo na PP Tržič dokaj pogosto opravka, a letošnje leto je bilo po Perkovih besedah – kar se tiče pogrešanih planincev – zaenkrat mirno. Ravno na območju njihove policijske uprave imajo sicer kar nekaj težavnih poti. Perko izpostavlja naslednje: "Od Begunjščice pa od Zelenice proti Vrtači, potem je tu še Storžič ... Precej previden je treba biti tudi na Košutnikovem turnu."

Posnetek vzpona na Kofce. 1967 metrov visok vrh na Gorenjskem sicer velja za srednje zahtevne vzpone; z Mrzlega studenca do vrha potrebujete slabo uro in pol, iz Matizovca okoli dve uri. (Foto: Hribi.net)

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.